Бртански премијер Борис Џонсон провео је ноћ на одјелу интензивног лијечења лондонске болнице Ст Томас’ и његово је стање без промјена, објавили су јутрос британски медији.

Џонсонова особна борба с коронавирусом уздрмала је британску владу баш у вријеме кад земља, по знанственицима, улази у можда и најтежи тједан пандемије

Британски премијер је 27. ожујка објавио да је заражен коронавирусом и био је у самоизолацији у Дауинг Стриту до недјеље кад је превезен у болницу јер симптоми нису попуштали.

Синоћ је премјештен на одјел интензивне његе јер му се стање рапидно погоршало. Извор из болнице казао је медијима да је Џонсон добио кисик, али је био свијести и није на респиратору.

За вријеме боравка на интензивном лијечењу мијењат ће га министар вањских послова Доминик Раб. Краљица Елизабета информирана је о ситуацији, објавила је Бакингхамска палача.

Џонсонов гласноговорник раније јучер није желио одговорити на питање има ли премијер упалу плућа, али његов премјештај на интензивну довољно говори о тежини ситуације.

Здравствени стручњаци које су контактирали британски медији кажу да нема сумње да је Џонсон јако болестан.

Свјетски челници, међу којима амерички предсједник Доналд Трамп и француски Емануел Макрон, пожељели су му брз опоравак.