Информативни програм БХТ1 у јесењој програмској шеми уводи послијеподневни програм актуелности, кроз емисију “БХТ1 УЖИВО“, која ће бити емитирана од понедјељка до петка, од 16.00 до 18.00 сати.

Емисија ће гледатељима понудити “пријелом” догађаја и прича, те резимирање наслова дана.

Ријеч је о двосатном програму у којем ће са актерима догађаја, експертима или путем гласа јавности (анкете, друштвене мреже) бити обухваћени догађаји дана или догађаји/појаве о којима се говори у друштву: политика, економија, бизнис, туризам, култура, спорт…

Циљ је „отворити” програм у вријеме када се људи већ окрећу ка телевизији (повратак са посла, вријеме послије ручка) и подићи гледаност у времену које претходи Централној информативној емисији БХТ1, ДНЕВНИКУ 2.

Бит ће објављиване не само информације, већ и све што вам треба за комплетну слику догађаја: анализе, предвиђања, бекграунд.

За “БХТ1 УЖИВО“ говоре актери, стручњаци, аналитичари и ви!

Уредници и водитељи емисије “БХТ1 УЖИВО“ су Елвир Буцало и Ведран Продић.

За јесењу шему концепцијски и визуелно Информативни програм БХТ1 понудио је „освјежен“ магазин о еуроинтеграцијама – „ЕУРОИМПУЛС“.

Фокус се са „високе политике“ помјера ка промјенама које би овај процес требале донијети у животе становника Босне и Херцеговине. Емисија говори о реформама које су пред Босном и Херцеговином на европском путу, искуствима земаља чланица и оних које то тек требају постати.

Открива – шта је ново у сједишту Европске уније? Доноси приче из европских пријестолница, анализе, интервјуе са домаћим и страним званичницима.

Емисија ће у програму БХТ1 бити емитирана сваке сриједе у 20.00 сати.

Уредник и водитељ је Анел Нурковић.

„ГЛОБАЛ“, емисија о збивањима у свијету, која се емитира у програму БХТ1 од фебруара 2005. године, седмична је емисија, а говори о збивањима у свијету и региону.

Ове сезоне, уторком у 20.00 сати, наставља анализе и праћења актуелних геополитичких и геостратешких збивања.

Магазин „Глобал“ прати опће трендове регионалне и свјетске политике кроз осврте референтних вањскополитичких аналитичара, анализе, интервјуе, јављања дописника из Београда, Вашингтона (ВОА), Бона (Дојче Веле), те припрему прилога из агенцијске и међународне ТВ размјене.

Посебно важан сегмент емисије су репортаже у властитој продукцији из земаља регије и свијета.

Осим анализе глобалне политичке сцене, магазин „Глобал“ бави се и важним догађајима који имају импликације на европску будућност и перспективу Босне и Херцеговине.

Уредник и водитељ је Адис Дељковић.