У Кантону 10 просторно највећем у Федерацији Босне и Херцеговине, не поштује се одлука Владе Федерације Босне и Херцеговине и Кризног штаба Федералног министарства здравства о полицијском часу.

Овдје је и даље на снази ограничено кретање од 23 до 5 сати, а на сутрашњем састанку ће се одлучити о новој мјери федералних разина о ограничавању кретања два сата раније

Састанак Кризног штаба одржаће се у четвртак, 25. марта када би се требало знати хоће ли Кантон 10 потврдити нову мјеру ограничења кретања од 21 до 5 сати коју је на препоруку Кризног стожера министарства здравства усвојила Влада Федерације БиХ – потврђено је из Владе.

Додали су како је на подручју Кантона 10 тренутно 138 активних случајева заразе коронавирусом те још једанпут позвали грађане да поштују епидемиолошке мјере.

Према наредбама и препорукама Кризног штаба Федералног министарства здравства, у уторак је Влада ФБиХ донијела наредбу којом је ограничено кретање грађана на цијелом територију Федерације БиХ од 21 сат до 5 сати чиме је одлука данас ступила на снагу.