У јутарњим сатима возаче упозоравамо на мјестимично смањену видљивост због магле. Издвајамо путеве у долинама ријека: Лашве, Врбаса, Босне, Спрече и Саве. Скрећемо пажњу и на могуће ситније одроне земље или камења на коловоз, саопћено је из БИХАМК-а.

На свим дионицама савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

На аутопуту А-1 изводе се радови на дионици Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине гдје је саобраћај преусмјерен из возне у претицајну траку, као и на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, гдје се саобраћа двосмјерно у дужини од 2 км.

На магистралном путу М-17 Зеница-Немила, због санационих радова у тунелу Врандук 2 током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, долази до формирања дужих колона у оба смјера. У ноћним сатима саобраћај се обуставља од 00:30 до 04:30 сати. На обилазници кроз насеље Тетово (Р-445 Немила-Тетово-Зеница) забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: М-18 Олово-Кладањ-Ступари, М-1.8 Сребреник-Орашје, М-17 Дољани-Метковић и М-5 Ланиште-Кључ.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.