Три особе су погинуле у пожару у супермаркету током масовних нереда у Чилеу, који су избили због повећања цијена карата за метро, јавља BBC.

Нереди су настављени иако је предсједник Чилеа Себастијан Пињера суспендовао одлуку о повећању цијена превоза подземном жељезницом.

Званичник градске управе Карла Рубилар саопштила је да су двије особе погинуле у самом супермаркету, док је трећа особа подлегла повредама на путу до болнице.

Инцидент се догодио након више од једне седмице протеста.

У Сантјагу су распоређени војска и тенкови након што је Влада прогласила ванредно стање, а током ноћи уведен је полицијски сат у неким дијеловима града.

У неким дијеловима Сантјага стотине војника распоређено је на улицама први пут од 1990.

Демонстранти су јуче подигли барикаде и палили аутобусе, а полиција је одговорила сузавцем и воденим топовима. Сукоби су избили у центру града, а градоначелник Фелипе Алесандри описао је ситуацију као хаотичну.

Више од 300 људи је ухапшено, док је повријеђено 156 полицајаца, као и 11 цивила.

Такође, у граду су отказани сви спортски догађаји, а продавнице су затворене. Подземна жељезница биће затворена до сутра након што су демонстранти уништили и оштетили 41 од 136 метро станица, наводи BBC.

Протести су организовани и у градовима Консепсион, Ранкагва, Пунта Аренас, Валпараисо, Икике, Антофагаста, Киљота и Талка.