Група мјештана Викића, који се налазе надомак Бихаћа, која годинама живи у земљама Западне Европе, донирала је средства социјално угроженој породици Халкић, те осигурала кров над главом.

Социјално угрожена породица Хусе Халкића из мјесне заједнице Викићи донедавно је живјела у старој, трошној кући. Мјештани Викића који годинама paде у западноевропским земљама, одлучили су скупити донације како би овој породици саградили нови, функционални дом.

Дошли смо до идеје са нашом мјесном заједницом да би ова фамилија требала да има кров над главом и кренули смо 8.3 – прва акција је кренула тад, и прије 3 мјесеца смо кренули са изградњом куће и за 3 мјесеца смо изградили комплет кућу “,каже ИСМЕТ САЛКИЋ, организатор акције

Иницијативу за ову акцију су покренули Исмет Салкић и Рахила Чајић, који су им уједно уручили кључ новоизграђене куће.

“Добили су нови дом, Хусе још увијек не вјерује, кад смо му собу
намјестили он је питао је ли ово моја соба”, ријечи су РАХИЛЕ ЧАЈИЋ, организаторице акције

Породица Халкић је захвална на доброти ових људи, јер због њих они сада имају кров над главом. Привремено спавање у шупи, кров који прокишњава – за ову породицу то је сада прошлост.

“Који су учествовали и помогли ову кућу да се изгради да буду живи и
здрави и да их срећа служи у животу”, каже Мехо Халкић.

“Родила сам се ноћас поново, на овај свијет сам опет дошла, нисам се надала да ће овако бити и да ћу добити кров над главом”, каже ФАТМА ХАЛКИЋ.

Породица Халкић је сретна. Кажу да су захвални организаторима ове акције, мјесној заједници те свим онима који су се на било који начин одазвали и узели учешће.