Предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић састао се у Вијећу Националне сигурности у Вашингтону са замјеником директора за Европу, Джоном Ератом и захвалио се на укупној досадашњој подршци и помоћи реформским напорима у Босни и Херцеговини, а посебно на њеном путу ка чланству у НАТО и Европској унији.

Звиздић је рекао да су Сједињене Америчке Државе најзначајнији вањскополитички партнер Босне и Херцеговине и да је наша оријентација према слободи, демократији и економском просперитету, као и еуроатланским интеграцијама једини исправан пут.

Звиздић и Ерато су се сложили да је држава Босна и Херцеговина фактор стабилности на Балкану и да поштивање територијалног интегритета и јачање институција Босне и Херцеговине омогућава провођење реформи потребних за демократизацију друштва у нашој земљи и њен просперитет.

Предсједавајући Вијећа министара БиХ је нагласио да мир и стабилност немају алтернативу и да чланство у Европској унији и НАТО, из перспективе Босне и Херцегвине, представља синоним мира и стабилности и кључни и најважнији приоритет за БиХ и за земље читавог региона, саопћено је из Вијећа министара БиХ.