Тренер Галатасараја Фатих Терим је уочи утакмице Лиге првака против Реал Мадрида изјавио да се ради о критичном мечу за обје екипе.

“Важан меч. Један од најважнијих када је поредак у нашој групи у питању. Шпански медији као и цијели свијет нису навикли да Реал буде на посљедњој 4. позицији у групи”, рекао је Терим на конференцији за медије у Истанбулу.

Истакао је како се његова екипа добро припремала за меч против Реала.

“Ово је утакмица у којој морамо добро контролисати терен али и чувати њихове играче. Играт ћемо против екипе која има одличан напад. Имају неких проблема у одбрани, а то ћемо свакако покушати искористити”, додао је, напомињући да очекује да његови играчи буду сконцентрисани свих 90 минута.

“Чак и када ваш противник игра с 10 играча, ако не приступите с великом озбиљношћу утакмици, свашта се може десити. Реал је екипа која увијек жели да контролише игру. Против овакве екипе ни минуту не смијете бити одсутни. Морамо играти врло пажљиво свих 90 минута”, казао је турски стручњак.

На крају је истакао да увијек својим играчима каже да је јединствена прилика играти против тимова као што је Реал, колико год то било тешко.

“Ово је прилика да покажу свој квалитет. Цијели свијет гледа овакве утакмице. Чак и кад изгубите од екипа као што је Реал нико вам ништа неће казати. Не требају се бојати пораза или да ће можда погријешити, требају само добро одиграти. Овакви мечеви се добију ако се одиграју добро”, казао је Терим новинарима.

Утакмица између Галатасараја и Реал Мадрида игра се у уторак у Истанбулу с почетком у 21:00 сат. Послије два одиграна кола, лидер групе “А” је ПСГ са 6 бодова, Клуб Бриж КВ има 2, Галатасарај 1, колико има и Реал Мадрид.