Министар унутрашњих послова Кантона Сараево био је гост Јутра за све. Говорено је годишњици убиства двојице полицајаца у Сарајеву прошле године.

Напад се десио ујутро 26. октобра 2018. године, око 5 сати, када је патрола полиције пролазила поред тржног центра Бинго.

У том тренутку тренутку неколико особа је покушавало украсти бијели аутомобил Голф 6 хрватских регистарских таблица. При приласку патроле, припадници мафије су рафално запуцали у правцу полицајаца који нису успјели изаћи из службеног аутомобила Голф 7, ни узвратити ватру.

Један од полицајаца, Адис Шеховић, преминуо је на лицу мјеста, а други, Давор Вујиновић, задобио је тешке тјелесне повреде главе опасне по живот, да би на КЦУС преминуо, након реанимације и безуспјешне операције.

Њихове убице и налогодавци никада нису пронађени.

Оружје које је кориштено била је аутоматска пушка, АК-47. Након тога су се удаљили у својим возилима, Голф 5 и Ранге Ровер, у непознатом правцу.

Полиција Републике Српске је сарађивала са полицијом Кантона Сарајево, ухапсивши и предавши 50-ак особа са подручја Источног Сарајева у просторије МУП-а КС, које су одраније познате по сличним кривичним активностима. Касније су се укључиле и јединице СИПА-е и ФУП-а у истрагу.

Влада Федерације Босне и Хереговине је понедјељак 29. октобар 2018. прогласила даном жалости у Федерацији Босне и Херцеговине, а исти дан је узет као дан жалости у Кантону Сарајево. Вијеће министара Босне и Херцеговине је касније исти дан прогласило даном жалости у цијелој Босни и Херцеговини.

Начелник опћине Нови Град, Семир Ефендић, изјавио је како је међуентитетска линија проблем и криминал који долази с друге стране те линије, због ограниченог дјеловања полиције Кантона Сарајево која тамо нема надлежност.