Предсједник Еуропског вијећа Доналд Туск је рекао како ће препоручити челницима преосталих 27 држава чланица Европске уније да прихвате захтјев Британије за одгодом датума изласка земље из ЕУ-а.

Туск је на Твитеру написао да ће позвати преосталих 27 држава чланица ЕУ да одобре одлагање Брегзита, преноси АП.

Велика Британија затражила је тромјесечно одлагање Бреxита, до краја јануара 2020. године, након што је парламент усвојио закон којим се британски премијер Борис Джонсон приморава да тражи одлагање.

Британски посланици синоћ су подржали приједлог закона о Брегзиту премијера Джонсона, али су одбили да буде усвојен у року од три дана у доњем дому парламента.

Британски премијер Борис Джонсон је рекао раније у уторак рекао како ће “зауставити” свој закон о Брегзиту након што су заступници у британском парламенту одбили рок од три дана за његово прихваћање који је предложио.

Тијесни рокови су постављени зато да прогурају закон кроз парламент прије него што би Уједињено Краљевство требало изаћи из ЕУ-а 31. октобра. Јохнсон је послао непотписани захтјев за продужењем Брегзита у Брисел у суботу заједно с потписаним писмом у којем каже како не жели одгоду пошто је претходно обећао да ће Британија напустити Унију до краја мјесеца.