„Формула студент“ јединствен је пројекат у Босни и Херцеговини, а реализује се под окриљем Факултета машинства, рачунарства и електротехнике Свеучилишта у Мостару. Студенти овог факултета, захваљујући пројекту, учествују на бројним такмичењима са болидима које су сами осмислили и конструисали.

Пројекат „Формула студент“ пружа студентима могућност да кроз практично искуство стекну нова знања и вјештине. Кроз свој рад FSRacing Team настоји повезати едукацију младих кадрова са стварним потребама тржишта рада.

“Циљ овог пројекта јесте развој студената кроз развој и израду студенстског тркаћег болида. Кроз ово искуство нама су врата отворена широм ауто-индустрије и индустрије опћенито”, наводи Јосип Шимић, члан ФС Рацинг тима.

До сада је овај тим конструисао два болида и са њима су учествовали на такмичењима у Чешкој, Италији и Ријеци. Рад на таквим пројектима може донијети бројне бенефите.

За настајање болида и успјешну праксу која је неопходна студентима техничких факултета заслужан је Индустријски простор који се налази у склопу Факултета машинства, рачунарства и електротехнике Свеучилишта у Мостару.