Незапосленост, лоша инфраструктура и недовољно улагања, само су неки од проблема са којима се боре мјесне заједнице у Семберији. Уз то, мјештани насеља уз ријеке Саву и Дрину живе у константном страху од поплава.

Мјештани бијељинских мјесних заједница суочавају се са бројним проблемима,од асфалтирања и недостатка расвјете, па до девастираних домова културе и дјечијих игралишта. Највећи проблем, међутим, имају они који живе у непосредној близини ријека Саве и Дрине.

„Уз сваку кишу мјештани не спавају мирно, имају срах од поплава. Ми имамо проблwем тих вјештачких дана. Један дио су воде српске обећале да ће ријешити, градска управа другу брану“, kазао је Велимир Зекић, предсједник Савјета МЗ Попови.

Нешто боља ситуација је у градским мјесним заједницама, посебно у оним које су обухваћене важним пројектима изградње саобраћајница или уређења канализационе мреже.

Мјесне заједнице у Семберији из градског буџета сљедеће године добиће свега 50.000 КМ, као одвојену ставку намијењену искључиво њима.

Међутим, из Градске управе објашњавају да је то много више новца.

СЛАВКО БАШИЋ, начелник Одјељења за финансије Града Бијељина

„Кроз низ тих ставки су они заступљени, а ово су само интервенције ако се нешто дешава.Увијек је улагање у мјесне заједнице, то је оно преплитање буџета између различитих ставки“.

На крају, мјештани скоро 70 мјесних заједница у Семберији су посебно огорчени јер се, како кажу, сви њихови проблеми најбоље и најбрже рјешавају у изборној години. Због тога сматрају да је у све прсте уплела политика, а не објективна немогућност рјешавања проблема.