Филмом “Генерал” Антуна Врдољака у Великој дворани ХД Херцег Стјепан Косача вечерас ће свечано бити отворен 13. Мостарски Филм Фестивал (МОФФ). Током пет фестивалских дана публика ће моћи погледати 27 пројекција у пет службених програма: натјецатељском, документарном, студентском, дјечијем и ретроспективи.

Лјубитељи филмске умјетности и ове године ће моћи уживати у најбољим филмским остварењима из наше земље и регије, у натјецатељском и документарном програму, ретроспективи Влатка Филиповића, те обитељском викенду.

MOFF press
Foto: Martina Krišto Antelj

“Овогодишњи фестивал свечано ће отворити филм Генерал Антуна Врдољака који је дио натјецатељског програма. Иначе у најецатељском програму све филмољупце очекује 10 филмома, у документарном програму представит ће се 5 отварења и 2 обитељска филма који ће се приказивати оба дана викенда”, казала је Сара Бошњак из Односа са јавношћу МОФФ-а.

Бит ће додијељене и фестивалске награде за најбоље главне и споредне улоге, као и посебно признање, које се сваке године додјељује за допринос кинематографији ових простора, награда за животно дјело “Стабло љубави”.