Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић примио је данас Гијома Русона, амбасадора Републике Француске у Босни и Херцеговини и упознао га о тачним подацима којима располаже Босна и Херцеговина и партнерске земље о броју особа које су се налазиле, или се још увијек налазе на страним ратиштима, те са бројем погинулих, процесуираних, као и о тачном броју жена и дјеце.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је истакао да Босна и Херцеговина успјешно учествује у борби против тероризма и екстремизма, чему могу свједочити и оцјене партнерских земаља.

Комшић је упознао амбасадора Русона да је учествовање у страним оружаним формацијама кривично дјело по бх. законодавству, те о тачном броју до сада процесуираних повратника са страних ратишта. Осим тога предсједавајући Комшић је истакао и то да у Босни и Херцеговини нема терористичких напада.

Поновио је позив предсједнику Републике Француске Емануелу Макрону да посјети Босну и Херцеговину, а који му је недавно упутио члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић, те да се лично увјери какво је стање, између осталог, и у овој области у Босни и Херцеговини.

Комшић је поновио да је Босна и Херцеговина свјесна опасности глобалног тероризма и потпуно посвећена борби против тог зла, те да у том смислу Република Француска, као и остале земље које су погођене тероризмом, могу рачунати на подршку Босне и Херцеговине.