Фриц вон Ваицзикер, син бившег њемачког предсједника, убијен је у нападу хладним оружјем у уторак навечер.

Вон Ваицзикер, љекар, држао је предавање у болнициШлоспарк у Берлину када му је пришао мушкарац из аудиторија, изјавила је гласноговорница полиције, преносе њемачки медији.

Педесетдеветогодишњи Фриц вон Ваицзикер је умро на лицу мјеста, а нападач, који је наводно полицајац који је присуствовао предавању, је приведен.

Двадесетак људи било је на предавању у просторији у психијатријском дијелу болнице. Неколико присутних на предавању је задржало нападача и предало га полицији. Покренута је истрага убиства.

Вон Ваицзикер био је специјалиста интерне медицине, наводи се на интернетској страници болнице. Његов отац Ричард вон Ваицзикер, који је умеро прије четири године, обављао је дужност градоначелника Берлина од 1981. до 1984. године и њемачког предсједника од 1984. до 1994. године.

Фриц вон Ваицзикер има жену и троје дјеце. Студирао је у Хеиделбергу . Радио је у Универзитетској болници у Фреибургу као љекар, а од 2005. био је главни љекар Одјела интерне медицине и гастроентерологије у Шлоспарк-Клиник, приватној болници, у палати Карлотенбург. На клиници се организирају редовна предавања која су обично усмјерена на медицински заинтересиране лаике који желе научити о болестима и могућностима лијечења, пише Франкфуртер Алгемеине Цаитунг.