Добро је што у баражу за ЕУРО 2020 играмо против Босне и Херцеговине. Можемо их побиједити, рекао је Мајкл О’Нил, селектор фудбалске репрезентације Сјеверне Ирске.

Утакмица полуфинала баража Дивизије ”Б” Лиге нација играт ће се 26. марта у БиХ. БиХ и Сјеверна Ирска управо су били у групи прошле године у Лиги нација када је тим селектора Роберта Просинечког побиједио у Белфасту (2:1) и Сарајеву (2:0).

”То је екипа коју добро познајемо. Играли смо прошле године два пута против БиХ и сада их можемо побиједити, јер и у Лиги нација могли смо и заслужили више него што је био резултат у оба меча”, казао је О’Нил, додавши:

”Надам се да ћемо у марту против БиХ имати све играче на располагању, односно да ће они бити здрави. Играли смо у Сарајеву и знамо шта нас чека. Бит ће тешко, али осјећам да можемо побиједити. Против БиХ прошле године кући смо доминирали, али смо изгубили. И у Сарајеву смо имали неколико прилика. Ипак, сада, како сам рекао, вјерујем у нашу побједу”.

У другом полуфиналу Лиге нација ”Б” баража за пласман на ЕУРО 2020 26. марта играт ће Словачка-Република Ирска. Пет дана послије побједници ће играти финале за учешће на континенталном шампионату, а домаћин финала бит ће познат у петак након жријеба у сједишту Европске фудбалске асоцијације у Нyону (Швицарска).

Побједник баража Лиге нација ”Б” на ЕУРО 2020 бит ће сврстан у групу ”Е” која ће се играти у Билбау (Шпанија) и Даблину (Република Ирска), у којој ће носитељ бити Шпанија.