Челиков тренер Славиша Божичић у утакмици 17. кола БХТ Премијер ногометне лиге на гостовању код Тузла Ситија неће рачунати на младог репрезентативног стопера Ведрана Врховца.

Врховцу је истекла суспензија због три жута картона, као и Марку Перишићу због црвеног, али који ће бити у конкуренцији за суботњу утакмицу.

Врховац је био на припремама с младом репрезентацијом која је играла у Велсу, касно се вратио и уморан је од тог пута, али он је наша перспектива. Уосталом, ми смо у паузи тренирали без њега па ћемо на овој утакмици наступити с играчима који су цијело вријеме били ту”, каже Божичић, који најављује да ће у петак отпутовати у карантин.

Први међусобни сусрет ова два тима, крајем аугуста у Зеници, окончан је без голова. Тузла је тренутно четвртопласирана с 27 бодова, док је Челик девети са 19 бодова.

“Ми ћемо ићи на побједу, јер немамо шта изгубити. Тузла има својих проблема, али немамо ми шта причати о њиховим проблемима, јер и ми имамо својих проблема. Међутим, покушат ћемо остварити што бољи резултат, односно у преостала три кола скупити што више бодова који би нам били добар капитал за прољеће”, каже Божичић, који подсјећа да на прољеће стартују с двије утакмице на свом терену у Зеници.

Ногометаши Челика су, за разлику од септембарских и октобарских пауза због наступа државних селекција када су били на мини-припремама у Међугорју, због тешке финасијске ситуације овог пута остали и тренирали на теренима у граду.

Поново им није пошло за руком да одиграју ни контролну утакмицу, мада су за суботу, 16. новембра, били договорили гостовање тузланске Слободе у Зеници.

” Слобода је била пристала па су, због доста повријеђених играча, одустали. Међутим, ми ћемо гледати да до краја јесењег дијела одиграмо и једну контролну утакмицу, на којој бисмо прилику дали играчима који су мање играли, као и неким из омладинског погона. Желимо се увјерити на кога можемо рачунати за прољећни дио сезоне”, истиче Божичић.