Четврти дан заредом у Сарајеву је одржан протест након шокантних снимака из Завода “Пазарић”, које је објавила федерална посланица Сабина Ћудић. Грађани су се окупили у 12 сати испред Вјечне ватре након чега су обавили мирну протестну шетњу према згради Парламента Федерације Босне и Херцеговине.

Окупљени су позвали на кривичну одговорност и затражили оставке свих парламентараца који су на сједници 20. новембра гласали против или били суздржани од гласања за иницијативу шефице Клуба Наше странке Сабине Ћудић да се на дневном реду нађе информација о стању у Заводу “Пазарић”.

Апеловали су на надлежне институције да осигурају адекватан третман за штићенике тог завода али и других установа сличног типа.

Јуче је Влада Федерације БиХ смијенила управу и директора Завода “Пазарић”. Упркос томе, испред зграде Владе су се поново окупили грађани који су поручили да смјене нису довољне. Грађани захтијевају подршку за родитеље дјеце с потешкоћама у развоју, обезбјеђење бољих услова за штићенике Завода у Пазарићу, хуманији однос, те процесуирање одговорних за катастрофално стање у којем се налази овај завод.

Тужилаштво Кантона Сарајево отворило је предмет и формирало тужилачки тим који ће радити на утврђивању релевантних чињеница о Заводу “Пазарић”, потврдио је за БХРТ портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Алем Хамзић.