Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић оцијенио је данас да је Босна и Херцеговина у НАТО-вом Акционом плану за чланство (МАП) још од децембра прошле године.

Коментирајући из Сједињених Држава, гдје тренутно борави у радној посјети, данашњу изјаву члана Предсједништва БиХ Милорада Додика како документ које је Предсједништво БиХ усвојило не значи активацију МАП-а, Комшић је поручио да ако Додик жели да се повјерује ономе што он говори, пут је једноставан – нека објави документ на који је пристао.

“Немам ништа против да Додик појашњава детаље СДС-у и ПДП-у”, казао је у изјави за Фену предсједавајући Жељко Комшић коментаришући најаву Милорада Додика да ће владајућа коалиција у РС-у, када План реформи буде активан, доставити ентитетском парламенту цјеловит увид у овај документ.

Комшић даље наводи да је Босна и Херцеговина у МАП-у још од децембра прошле године.

“У то се свако може увјерити уколико консултује званичну wеб страницу НАТО-а. Документ који смо усагласили, који предајемо НАТО-у, сходно одлуци који смо донијели, је управо онакав какав треба да буде, и какав се тражи”, казао је Комшић.

Рекао је да понекад има разумијевања за “преоптерећеност и недостатак концентрације којем је константно изложен господин Додик, као и немогућност да обрати пажњу на оно што му говоре његови савјетници”.

“Међутим, да господин Додик не би упао у још тежу позицију, савјетујем му да се сјети оне народне ‘није мајка сина карала што се коцкао, него што се вадио’ “, закључио је Комшић.