Стрит Артс Фестивал Мостар представит ће у петак, 29. новембра, у мостарској Галерији Вирус у 19 сати изложбу мурала осликаних на овогодишњем осмом издању Фестивала.

Посјетитељи ће имати прилику на једном мјесту погледати фотографије нових урбаних маркера који се налазе на мостарским улицама, а чији аутори су из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Италије, Шпањолске, Бразила, Нјемачке, Аргентине и САД.

Аутор већине фотографија је сарајевски фотограф Бранимир Пријак, а неколико њих су оком своје камере забиљежили Ирис Ивковић, Инга Котло, Амела Кресо, Санел Кајан и Ајдин Камбер. Спонзор изложбе је ЗК Офис.

„Улична умјетност у Мостару има значајну улогу. То је простор слободе који на суптилан начин привлачи енергију младих људи, оживљава и артикулира одређене просторе те потиче на дијалог“, каже архитектица Сенада Демировић Хабибија.

Стрит Артс Фестивал Мостар покренут је 2012. године као омладинска иницијатива и наставио се развијати све до данас и постао један од значајнијих фестивала уличне умјетности у регији и шире, саопћили су организатори.