Замјеница предсједатеља Заступничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Борјана Кришто судјелује на 14. форуму Уједињених народа о управљању интернетом, који се одржава у Берлину.

На форуму се говори о јачању парламентарне димензије глобалног управљања интернетом, о заједничким рјешењима у свези с растућом дигиталном технологијом и тржиштем, као и о значењу прекограничног управљања подацима, интернетској сигурности и е-укључивању маргинализираних скупина у дигиталном свијету.

Првог дана Кришто је назочила потписивању „Уговора за wеб“, документа који има намјеру осигурати заштиту онлине података, смањење онлине мржње и насиља, криминалног онлине понашања, као и смањење злонамјерне упорабе интернета у виду хакерских напада.

Наглашено је да тај „Уговор за веб“ представља план како осигурати да онлине свијет уистину служи човјечанству, те је изражена захвала за више од 160 организација које су подржале тај пројект.

На маргинама форума замјеница предсједатеља Заступничког дома ПСБиХ Борјана Кришто сусрела се с њемачким министром господарства и енергетике Петером Алтмајером, те са главним извршним равнатељем Сименс АГ Джоом Кесером.

На 14. форуму УН о управљању интернетом, који носи наслов „Један свијет. Једна мрежа. Једна визија“, судјелује више хиљада представника законодавне и извршне власти, стручних и знанствених скупина, међународних организација, те организација цивилног друштва.

Другог дана овог форума предвиђено је обраћање њемачке канцеларке Ангеле Меркел – саопћено је из Уреда замјенице предсједатеља Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјане Кришто, преноси Сектор за односе с јавношћу ПСБиХ.