Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су одлуку о забрани рада недјељом. Одлука се односи на занатлије, услужне дјелатности и трговинске радње, а примјена почиње првог децембра.

Одлуком Скупштине Општине Вишеград, трговинске радње, услужни објекти и занатлије од 1. децембра неће моћи радити недјељом и нерадним даном. Грађани, привредници и трговци мишљења су да радници требају имати слободан дан, али и да се треба организовати рад потребних служби недјељом и нерадним данима.

СРПКО БАРАНАЦ, власник радње

„Што се тиче радног времена трговинских радњи у Вишеграду, ми нисмо погођени одлуком општине Вишеград пошто из одређених разлога недјељом не радимо. Наше мишљење је да, ако хоћемо да Вишеград буде туристички град, он мора да ради и недељом и празницима“.

У локалној управи наводе да је основни циљ Одлуке то да се радницима олакша рад, те да добију један слободан дан у седмици.

АНА БОГДАНОВИЋ, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности

„На Скупштини су одборници једногласно усвојили одлуку о нерадном времену недјељом и циљ одлуке јесте да се олакша радницима и да имају један слободан дан“.

Нерадним даном и недјељом моћи ће да раде од 6 до 23 часа киосци, трговине са цвијећем, погребном опремом, субјекти који пружају услуге забаве и приређивања игара на срећу, вулканизери и аутопраонице, те субјекти регистровани за трговину на мало кориштеним возилима.