Стање на цестама 27. 11. 2019. у 08:00 сати

На смањену видљивост због јутарње магле упозоравамо на дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове.

Издвајамо аутопут А-1 Зеница-Сарајево, као и путеве на подручју Сарајева, Трнова, Томиславграда, Ливна, Гламоча и Босанског Грахова.

Полусатне обуставе саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила, актуелне су од 07 до 16 сати, на путном правцу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови. Послије 16 сати на овој локацији саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћа се и на магистралним путевима: Сарајево-Трново (у мјесту Крупац), Сребреник-Орашје (у тунелу Орманица), Дољани-Метковић (између граничних прелаза) и Кладањ-Ступари (у мјесту Станови).

Подсјећамо да је на снази законска обавеза посједовања зимске опреме.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.