Египтолози сматрају да постоји могућност да је чувени дјечак-фараон Тутанкамон сахрањен у гробници која му првобитно није била намијењена.

До таквог закључка стручњаци из Британије дошли су анализирајући фигуре и предмете из гробнице који имају женске контуре.

Британски археолог Николас Ривс сматра да су многи украсни предмети из гробнице Тутанкамона првобитно били направљени за жену фараона Аменхотепа ИВ Нефертити.

Ривс такође сматра да је, када је гробница откривена, пронађена огромна количина злата толико заслијепила археологе да нису даље улазили у разматрање могућности о томе гдје је сахрањен дјечак-фараон, преноси РТС.

Гробницу стару око 3.000 година, открио је археолог Хауард Картер 1922. године, када је пронађена велика количина златних предмета, украса, статуа…

Нова теорија чак иде даље и претпоставља да је Тутанкамонова гробница само дио гробнице Нефертити, која се налази у близини мјеста гдје је сахрањен Тутанкамон.

Ривс тврди да је и златна маска за Тутанкамона првобитно направљена за Нефертити због женских црта.

Иако су обављена истраживања и египатске власти тврде да у Тутанкамоновој гробници нема скривених одаја, што поткрепљују и неке студије италијанских истраживача, Ривс и неке његове колеге сматрају да је потребно додатно скенирање и истраживање како би се дошло до тачних информација.