Прве недјеље дошашћа, симболичним паљењем прве адвентске свијеће и у Мостару је обиљежен почетак Адвента односно припреме за благдан Божића. У организацији Града Мостара и Хрватског дома Херцега Стјепана Косаче, Мостар ће и ове године бројним посјетиоцима пружити потпуни благдански угођај.

Умјетници из Средње умјетничке школе „Габријел Јуркић“ из Мостара стилизовали су и направили адвентски вијенац, смјештен испред Хрватског дома Херцега Стјепана Косаче у Мостару. Синоћ је, на прву недјељу дошашћа, упаљена прва адвентска свијећа узприсуство великог броја малих и великих посјетилаца.

ДАНИЈЕЛ ВИДОВИЋ, директор Хрватског дома Херцег Стјепан Косача

„Овдје је предвиђена једна комбинација како комерцијалних тако и забавних, едукативних садржаја, у сурадњи с нашим партнерским институцијама – Народном књижницом ХНЖ, Луткарским казалиштем из Мостара, умјетницима, удругама из цијелог нашег града и Херцеговине“.

РАДМИЛА КОМАДИНА, помоћница градоначелника Мостара

„Да нам свима, грађанима града Мостара, Адвент заиста протече у једном дивном расположењу, у здрављу, што је најбитније и да заједно дочекамо благдан Божића у једном лијепом, обитељском окружењу“.

Овогодишња су очекивања велика, поручују из градске управе. Бројне су активности припремљене. Глазба уживо скоро сваке вечери, Зимски базар, гдје ће посјетиоци моћи обрадовати своје непце бројним кулинарским делицијама, а ту ће бити и различитих рукотворина. Планирано је и отварање клизалишта које ће бити лоцирано у парку „Зрињевац“.

У склопу „Винтервила“ у Мостару је планиран и дочек Нове године на отвореном, када ће наступати Густафи и Хладно пиво. Винтервил се затвара 8. јануара сљедеће године.