Поступајући по налогу тужитеља из Посебног одјела за ратне злочине, полицијски дјелатници СИПА, лоцирали су, идентифицирали и лишили слободе осумњиченог Сабахудина Кајдића зв. Саша, рођеног 1969. године у Приједору.

Осумњичени се терети да је за вријеме широког и систематичног напада ВРС и полиције, на цивилно становништво бошњачке националности на подручју Приједора и околице, као припадник Приједорске моторизоване бригаде ВРС, починио прогон цивилног становништва и казнено дјело злочина против човјечности.

Он се терети да је, заједно с другим припадницима ВРС, у јулу 1992. године, у мјесту Горња Пухарска, опћина Приједор, судјеловао у присилном одвођењу двојице цивила бошњачке националности којима се од тада губи сваки траг, као и да је судјеловао у одвођењу и убојству двојице цивила који су након одвођења из кућа убијени на локалитету Јордан Њиве.

Осумњичени се такођер терети за мучење и застрашивање већег броја цивила бошњачке националности.

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужитељу који ће испитати осумњиченог након чега ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

Истрагом о наведеним догађајима, био је обухваћен и осумњичени Б.М. (1952.) који је недавно изненада преминуо, саопћено је из Тужитељства БиХ.