Црвено упозорење због јаких удара вјетра издато је за подручје Велебитског канала, саопћио је Државни хидрометеоролошки завод Хрватске (ДХМЗ).

На подручју Велебитског канала очекује се олујна бура и најјачи удари вјетра од 45 до 70 чворова (85-130 километара на сат).

”Вријеме је врло опасно и подразумијева високу разину опасности за здравље, па и за живот опасне ситуације, посебице поморцима. Такођер, присутан је и значајан ризик од штете за обалну инфраструктуру“, наводи се у упозорењу уз савјет јавности да избјегавају путовања и боравак близу угрожених обалних подручја.

Према подацима Хрватског аутоклуба (ХАК) у прекиду су катамаранске линије Раб-Лун (Товарнеле)-Ријека, Сплит-Хвар-Корчула и трајектна линија Призна-Жигљен.

Наранџасто упозорење због јаких удара вјетра издато је и за подручја ријечке регије, западне обале Истре, Кварнера, те сјеверне Далмације.

Жуто упозорење издато је за подручја јужне и средње Далмације, дубровачке и сплитске регије, док је за подручје госпићке и карловачке регије упозорење издато и због снијега.

У периоду од 4. до 6. децембра очекује се дјеломице сунчано вријеме, на копну хладно, у низинама често с маглом. У четвртак на Јадрану доћи ће до пораста наоблаке, у петак мјестимице и локални пљускови којих може бити и у унутрашњости Истре, Далмације те у горју. Умјерен до јак сјевероисточњак, а на Јадрану бура у сриједу ће ослабјети, а од четвртак на обали и отоцима опет умјерено југо.