Бернар Арно, власник познатог модног бренда “Луј Витон”, изјавио је да је и даље заинтересован да купи ногометни клуб Милан, али и да би волио у тиму из снова имати звијезду Лионела Месија којег би предводио тренер Пеп Гвардиола.

Италијански медији су прошлог мјесеца писали да овај милијардер покушава купити Милан, иако је његов син негирао да је то истина.

Ипак, како пише италијански лист “Ла Република”, најбогатији Еуропљанин и трећи најбогатији човјек у свијету спреман је платити колико год је потребно да у Милан, свој будући тим, доведе Месија и Гвардиолу, или пак Килиана Мбапеа и Јургена Клопа.

Из групације “Луј Витон” су потврдили да би њихов власник Арно заиста волио имати ногометни тим који би чинили најбољи играчи и најуспјешнији тренер.

Представници америчке инвестицијске компаније Елиот Менаџмент су раније давали назнаке да су спремни продати Милан, посебно након врло лоших резултата ове сезоне.

Росоњери послије 14. кола заузимају тек 11. позицију у Серији А са 17 бодова, а још увијек имају и неријешен спор са Градским вијећем око рушења “Сан Сира” и изградње новог стадиона.

Клуб такођер има буџетски дефицит од 146 милиона еура и суочава се с проблемима привлачења нових спонзора, јер им ускоро истиче уговор са Флај Емирејтсом.