Везњак Јувентуса Миралем Пјанић је изјавио да његова екипа тренутно само бод заостаје за лидером Интером и да нема потребе за превеликом паником и бригом.

“Јувентус је само бод иза Интера, не 10”, казао је Пјанић током манифестације Гран Гала дел Цалцио 2019., која је синоћ одржана у Милану, на којој је бх. ногометаш изабран у најбољи тим Серије А.

“Нисмо ни на пола сезоне. Играли смо до сада с толико јаких екипа. Сезона је дуга. Жао нам је што смо изгубили неке поене. Интер тренутно добро игра као и ми”, казао је Пјанић, напомињући ипак да у овом моменту заустају само бод за лидером Интером.

“Покушат ћемо да добијемо сваку утакмицу, идући напријед из дана у дан. Први циљ био је пласман међу 16 најбољих у Лиги првака, слиједи Суперкопа Италиана, а затим повратак на врх табеле Серије А”, рекао је Пјанић.

На питање да ли је Кристиано Роналдо у уторак одбио присуствовати свечаној церемонији додјеле Златне лопте у Паризу, бх. везњак се солидарисао са својим саиграчем из Јувентуса.

“Није навикао да не побјеђује. Жао ми га је. Био је најбољи у свијету толико много година. Урадио је толико ствари у каријери и много постигао у ногомету”, казао је Пјанић.

Златну лопту, најпрестижнију награду у свјетском ногомету коју традиционално додјељује “Франце Футбал”, по шести пут је освојио аргентински ногометаш Лионел Меси.