Ногометни савез Босне и Херцеговине за 12. децембар заказао је сједницу Извршног одбора на којој ће на дневном реду бити сачињен план за именовање новог селектора те извршена анализа досадашњих резултата “А” селекције у квалификационом циклусу за ЕУРО 2020.

“Фокус активности је припрема утакмица баража, које ће наша репрезентација играти као домаћин. Надамо се да ћемо заједничким снагама, како на трибинама тако и на терену, сами себи отворити пут и за другу утакмицу баража, те коначно остварити сан пласманом на Европско првенство 2020. године. О свим појединостима, а у вези са активностима око избора новог селектора “А” репрезентације, јавност ће бити благовремено информисана и на вријеме упозната”, саопћено је из НСБиХ.

Савез је демантовао вијест појединих медија и wеб портала о садржају наредне сједнице Извршног одбора.

“Не оспоравајући жељу одређеног броја медијских кућа за екслузивитетом и објавом ‘информација из прве руке’, дужни смо ширу бх. јавности извјестити да на овој сједници неће бити избора нити именовање новог селектора, као ни анализе утакмица БХ Телецом Премијер лиге Босне и Херцеговине. Премијерлигашко такмичење, које је у надлежности НСБиХ ће бити тема посебне сједнице Извршног одбора која ће бити одржана до краја текуће године”, наводи се у саопћењу.