Јавно комунално предузеће “Водовод и канализација” Сарајево обиљежава 130 година постојања. О досадашњем раду овог предузећа и плановима, говорио је за БХРТ директор ВиК-а Енвер Хаџиахметовић.

Директор предузећа ВиК Енвер Хаџиахметовић казао је да је то предузеће прошло кроз различите фазе и периоде и да је сад ипак стабилно. Ове календарске године није, каже, било редукција воде, а успостављен је и пројекат Европске банке за обнову и развој и кренуло се са реконструкцијом електроенергетског система и водоводног система.

“Надамо се да ће то наредних неколико година бити пројекат који ће тотално измијенити како предузеће ВиК, тако и град” нагласио је.

Прецизира да је већина количина воде за потребе становништва у Кантону Сарајево из подземних бунара, те да је вода доброг квалитета.

Према његовим ријечима, квалитет воде контролише се на дневном нивоу у лабораторијима ВиК-а, а лабораторије који надзиру њихов рад контролу врше периодично.

“Најважније је да нема тешких метала, нема елемената који угрожавају животне функције. Све друго је у границама толеранције, које је закон прописао. Можемо пити воду из славине, сигурно је боља од оне што се купује”, поручио је директор ВиК-а.