Зимска сезона на Бјелашници још није званично отворена, а на стазама су постављени знакови упозорења да их грађани користе на властиту одговорност, саопштено је из предузећа “ЗОИ’84” након што је данас деветогодишња дјевојчица пала са санки на овој планини и задобила тешке повреде.

“Званично отварање зимске сезоне најављено је за 15. децембар и од тог дана “ЗОИ ’84” је обавезан да обезбиједи хитну медицинску помоћ, горску службу спашавања и присуство полиције”, саопштено је из овог предузећа.

Из “ЗОИ ’84” наводе да они нису организатори ниједног данашњег догађаја и да се данас на Бјелашници није наплаћивала ниједна ски услуга, па чак ни паркинг.

“Искрено нам је жао због несрећног случаја који се десио на Бјелашници. Повријеђеној дјевојчици желимо брз и успјешан опоравак”, саопштили су из “ЗОИ ’84”.

Деветогодишња дјевојчица која је задобила тешке повреде на Бјелашници је у стабилном стању и смјештена је на интензивном одјељењу Неурохируршке клинике на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Она је пала са санки и ударила главом у камен, након чега се онесвијестила.