Колегиј тужилаца Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона одбио је захтјев за изузеће поступајућег тужиоца у предмету СПО 15. мај Ћазима Серхатлића.

Захтјев је доставио бранилац осумњиченог Енвера Биједића, бившег директора Дирекције за обнову и изградњу Тузла, против којег се води истрага у предмету везаном за зграду 15. мај у Тузли, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело злоупотреба овласти у привредном пословању.

“Колегиј тужилаца је, након презентиране анализе рада тужиоца на самом предмету, као и анализе и расправе о изнесеним образложењима и разлозима за изузеће поступајућег тужиоца, донио одлуку да захтјев буде у цјелости одбијен”, наводи се у саопћењу Кантоналног тужилаштва ТК.

Замјеник главног тужиоца овог тужилаштва и шеф Одјела 1 Јездимир Спасојевић, који прати и управља радом Одсјека за организовани, привредни криминал и корупцију, као извјестилац о захтјеву за изузеће на Колегију, коме је надлежност за праћење рада на овом предмету пренио главни тужилац, саопћио је на Колегију да ће цјелокупан спис везан за овај предмет доставити федералном тужилаштву ФБиХ, са приједлогом да се предмет на даље поступање достави неком од других кантоналних тужилаштава на подручју Федерације БиХ.