Одборници Скупштине Опћине Сребреница на данашњем засједању усвојили су буџет за 2020. годину у износу од 11,2 милиона марака, што је за око 1,2 милиона марака увећање у односу на буџет у текућој години.

Из буџета општине Сребреница за наредну годину биће финансирано неколико развојних пројеката, као што је пројекат подизања капацитета Бање Губер, у који ће бити уложено 600.000 марака, а за развој пољопривреде биће уложено
150.000 марака.

Начелник Општине Сребреница Младен Грујичић најављује да ће буџет сљедеће године поново бити увећан.

„Сматрам да ће Сребреница много љепше изгледати након 2020. године, а надам се да ћемо тим темпом наставити и сваке наредне године. Имамо индиције да ћемо у сљедећој години потписати концесију, отворити каменолом, и самим тим имати сигуран прилив у буџет“, рекао је Грујичић.

Клуб одборника СДА-СБиХ није подржао усвајање буџета, јер, како истичу, овај буџет није на корист свих грађана.

Предсједник Клуба одборника СДА – СБиХ Алмир Дудић рекао је да је буџет усвојен са 11 гласова “за”, те да је само један Боћњак гласао за буџет.

„Буџет једне општине је буџет свих грађана и треба тако да буде трошен и распоређен.Са овим буџетом то није случај и Клуб одборника СДА-СБиХ то није подржао… У свему је битно напоменути да је буџет усвојен са 11 гласова ‘за’ и да је само један Бошњак гласао за буџет“

Начелник Општине Сребреница је овај буџет развојног карактера.

„Ја мислим да буџет треба да се усваја у интересу грађана и мислим да је овај буџет развојног карактера, ма како то ко гледао, јер ће три милиона инвестиција бити у наредној години кроз уређење мостова, корита ријека, инфраструктуру“, додао је Грујичић.

Предсједник СО Сребреница Недиб Смајић казао је да је најбитније да је буџет усвојен.

„Чули смо из дискусија да је било и разних примједби и сви смо свјесни да увијек може боље, али најбитније је да је буџет усвојен, да локална заједница може функционисати на добробит свих грађана Сребренице“, објаснио је Смајић.

На сједници локалног парламента у Сребреници усвојен је и програм рада СО за наредну годину, те неколико одлука.