Гран при награда за најбољи филм 21. фестивала филма дјеце и омладине „Зеница 2019“ припала је играном филму “Два смо свијета различита”, аутора Алдина Сарића из Хемијске школе из Тузле.

Сарићев филм, који је побиједио у категорији играног филма за средњошколце, стручни жири прогласио је и за укупно најбољи на овогодишњем тродневном фестивалу, који је, у организацији Удружења техничке културе Зеничко-добојског кантона, одржан у простору Музеја града Зенице.

За овогодишњи фестивал било су пријављена 62 филма из цијеле Босне и Херцеговине, а стручни жири је био одабрао по три најбоља рада за сваку категорију у конкуренцији основаца и средњошколаца.

Побједнички филмови по категоријама: Играни: „Погрешан пут“ (аутори Омер Карабашић и Ирма Павловић из ЈУ ОШ „Бановићи“ Бановићи) и „Два смо свијета различита“, аутора Алдина Сарића из Хемијске школе из Тузле; Документарни: „Обнова ОШ Алекса Шантић“ (Амин Карахмет из ОШ „Алекса Шантић“ Перин Хан код Зенице) и „Моје најважније животне вриједности“ (Емрах Радовић из ЈУ Мјешовита средња економско-хемијска школа Лукавац); Спот: „Иако сам дијете, ја сам човјек“ (Енис Пријић из ОШ „Прва основна школа“ Бугојно) и „На крилима“ (Харун Табак из Средње електротехничке школе из Сарајева); Анимирани: „Лет изнад Босне и Херцеговине“ (Вахдет Ибрахимовић из ЈУ „Десета основна школа“ Илиџа) и „Тхроугх тхе тиме“ (Харун Бехмен из Средње школе примијењених умјетности Сарајево); Експериментални: „Трагом смрти“ (Енис Пријић из ОШ „Прва основна школа“ Бугојно) и „Времеплов“ (Бењамин Карић Електротехничка школа за енергетику из Сарајева).