Србијански предсједник Александар Вучић поручио је данас у разговору с хрватским велепослаником у Србији Горданом Бакотом, да остаје посвећен развоју добросусједских односа Београда и Загреба те да очекује да двије земље у будућности превладају проблеме проистекле из различитих схваћања прошлости.

У приопћењу поводом опроштајног посјета хрватског велепосланика наглашено је како ће србијански предсједник наставити промицати стабилност у регији, водећи политику мира и сурадње.

Велепосланик Бакота истакнуо је да Хрватска за два тједна први пут преузима предсједање Еуропском унијом, у тренутку када се отворила расправа о новој методологији приступних преговора, те да Хрватску очекује “посебна одговорност према најближем сусједству” како би потпором проширењу била јамац стабилности регије.

Вучић и Бакота сугласили су се да би двије земље требале дати приоритет инфраструктурном повезивању и економској сурадњи.

Вучић је захвалио Бакоти на професионалном и коректном приступу који је показао тијеком дипломатског мандата у Београду и пожелио му успех на новој велепосланичкој дужности у Берлину, приопћено је из Вучићева уреда.