Антонио Конте, тренер Интера, изјавио је да је врло важно да годину заврше на врху табеле те да клуб настави градити снажну екипу и у наредном периоду.

Прије њихове посљедње утакмице у овој години против Ђенове, Интер је тренутно на другом мјесту Серије А, с три бода мање од лидера Јувентуса.

“Увијек сам говорио да је важно да до Нове године имамо најбољи могући резултат. Имали смо неких проблема али смо их рјешавали на прави начин. Одговорно смо се суочили са свим проблемима“, казао је Конте на конференцији за медије.

Истакао је да очекује побједу против Ђенове, посебно због чињенице да играју пред својим навијачима.

“Мислим да ћемо одиграти најбоље што знамо. Сигуран сам да ћемо сутра, уз подршку наших навијача, одиграти добро и годину завршити на најбољи могући начин”, рекао је Конте.

На крају је још напоменуо да Интер има неколико младих али веома талентованих играча, попут Себастиана Еспозита и Лућиена Агоумеа, који ће у будућности чинити окосницу екипе.

“Вјерујем у наше младе играче. Увијек дају све од себе. Увијек сам говорио да су радна култура и професионализам најважнији“, казао је италијански стручњак.

Прво мјесто у Серији А тренутно заузима Јувентус с 42 бода, и утакмицом више, Интер је други с 39, Лацио има 36, а Рома 32 бода.