Предсједавајући Скупштине Кантона Сарајево Елмедин Конаковић заказао је за четвртак, 26. децембра, сједницу Колегија Скупштине на којој је планирано разматрање само једне тачке дневног реда везане за утврђивања датума одржавања сједнице Скупштине у вези приједлога за гласање о неповјерењу Влади Кантона Сарајево.

“Странка демократске акције (СДА) доставила је захтјев уз 18 потписа, међутим, без детаљног образложења. Затражио сам у петак да га доставе, али они то до данас нису учинили. Сазвао сам сједницу Колегија како бисмо утврдили датум одржавања сједнице на којој ће се гласати о неповјерењу Влади Кантона Сарајево”, рекао је Конаковић.

Додао је како, без обзира на непотпуну процедуру, нико не жели да стоји на путу демократији.

“Они су показали 18 потписа и тиме показали да процедура може бити започета”, рекао је Конаковић.

Нагласио је како неће бити дозвољени никакви незаконити рокови.

“Од дана достављања Влади Кантона Сарајево документа у којем се од њих тражи изјашњење, у року мјесец дана бит ће одржана та сједница”, прецизирао је Конаковић.

Он је најавио да ће сутра Влади Кантона Сарајево доставити документ на изјашњење, иако није детаљно образложен.

“Сви чланови Владе ће сигурно имати довољно времена да детаљно образложе све оно што мисле да су добро урадили”, рекао је Конаковић.

Такођер је навео и како се не покушава никаквим “акробацијама” спашавати евентуална воља.

“Пред нама је период у којем треба да се, на тој евентуалној сједници, потврди да ли има 18 руку за изгласавање неповјерења”, рекао је предсједавајући Скупштине Кантона Сарајево Елмедин Конаковић.