Предсједник Народа и Правде (НиП) Елмедин Конаковић казао је данас да ће сједница Скупштине Кантона Сарајево (КС), како је и најављено, бити одржана 8. јануара, када ће бити говора о одлуци о привременом финансирању.

Шеснаестог јануара требало би да буде одређен датум сједнице на којој ће заступници гласати о неповјерењу Влади КС, поновио је он.

Конаковић је, приликом обраћања представника Наше странке, Социјалдемократске партије (СДП) БиХ, Народа и правде (НиП) и Независне босанскохерцеговачке листе (НБЛ), рекао како нова скупштинска већина не поштује Пословник.

“Бирати Мирзу Челика за предсједавајућег Скупштине је чисто кршење виталног националног интереса хрватског народа”, рекао је он.

Предсједник Наше странке Пеђа Којовић изјавио је како ће инсистирати на томе да се смјена Владе Кантона Сарајево може догодити само према процедурама из Устава.

“Не може већина себи дати за право да доноси одлуке, знају се процедуре. Локални избори су прилика да се покаже ко ће имати власт у Кантону Сарајево”, рекао је Којовић.

Предсједник Кантоналног одбора СДП-а Дамир Машић је казао да се интензивно настављају разговори ове четири странке које намјеравају сарађивати и на локалним изборима.

Он је оптужио Демократску фронту (ДФ) да је растурила све заједничке преговоре.

“ДФ је вирус који је инфицирао ову шесторку”, устврдио је Машић.