У Горажду је данас потписан уговор о уступању на бесплатно кориштење СОС дјечијег вртића Горажде, Јавној установи за предшколски одгој и образовање “Сунце“.

Уговор на период од 15 година с могућношћу продужења, потписали су представници ове установе и СОС Киндердорф Интернатионал. На овај начин јавној установи Града Горажда уступа се цјелокупни простор СОС вртића у сврху обављања предшколског одгоја и образовања, укључујући Ресурсну собу, осим канцеларијског простора за потребе СОС Пројекта јачања породице.

Питање радника биће рјешено у складу са важећим законским прописима из те области.

Директор СОС дјечијих села БиХ Мирела Ђечевић-Груентхер је истакла да јој је изузетно драго због закључења уговора о примопредаји СОС вртића.

“Искрено се радујем што смо постигли договор након низа преговора и надамо се да ће се ова сарадња наставити. Ми и даље остајемо у Горажду кроз СОС Пројект јачања породице”, рекла је Ђечевић-Груентхер.

Директор ЈУ за предшколски одгој и образовање “Сунце” Елма Бучо нагласила је да ће овим уговором бити задовољни и родитељи и упосленици.

“Почињемо рад с двије постојеће групе у СОС вртићу а у наредном периоду ћемо размотрити листу чекања и примићемо још једну групу дјеце чиме ће она бити смањена. Стварни подаци о броју дјеце која су на листи чекања су пуно мањи јер смо већ усагласили листе и сигурно да ће се уполовити број. СОС вртић нормално функционише као и до сада, тако да за родитеље неће бити никаквих проблема што се тиче даљег рада овог вртића”, нагласила је Бучо.

Градоначелник Горажда Мухамед Рамовић рекао је да се на рјешавању овог проблема радило скоро пуне двије године.

“Коначно смо постигли договор и овом приликом захваљујем Градском вијећу које је донијело једногласну одлуку, а касније и усвојило буџет за 2020. годину, јер да он није усвојен не бисмо данас могли почети са активностима. Драго ми је да су дјеца ту наставила са својим активностима, сви упосленици СОС вртића у наредна три мјесеца ће имати уговор, а упоредо ће бити објављен и јавни конкурс. У буџету су планирана средства за рад обданишта и ми ћемо гледати да све испоштујемо и да ћемо у фебруару имати формирану још једну групу дјеце”, истакао је Рамовић.