Босанскохерцеговачки фудбалер Един Вишћа бриљирао је у побједи коју је резултатом 4:1 славио његов Медипол Басаксехир против БтцТурк Јени Малатијаспора.

“Голијаду” на Стадиону “Фатих Терим” отворио је понајбољи играч Башаксехира, Вишћа у 22. минути. На одбијену лопту одлично је реагирао са врха шеснаестерца и волеј ударцем погодио небрањени дио мреже.

До краја полувремена Башаксехир је водио 4:0, а у стријелце су се уписали и Демба Ба, Ирфан Цан Кахвеци и Махмут Текдемир. Вишћа је био и асистент код одличног гола Кахвеција.

Вицепрвак Турске Башаксехир доминирао је и у другом полувремену. Вишћа је овацијама с терена испраћен у 76. минути када га је замијенио Данијел Алексић.

Једини гол за Јени Малатијаспор постигао је бивши играч Сарајева Адис Јаховић у 64. минути меча. За коначни резултати 4:1 Јаховић је мајсторским лобом завршио брзу акцију тима из Малатије.

Башаксехир се након 18 утакмица налази на другом мјесту табеле Суперлиге с бодом мање од лидера Сиваспора, који сутра игра на гостовању код Бешиктаса.

Јени Малатијаспор је на осмом мјесту на табели и у потрази је за новим тренером с обзиром да је екипу данас с клупе водио спортски директор Али Равци, јер је тренеру Сергену Јалцину недавно уручен отказ.