Угаженог снијега на коловозу овога јутра у Босни и Херцеговини мјестимично има у вишим предјелима, док је у низинама коловоз претежно мокар или влажан.

Због ниских температура могуће је формирање поледице, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На свим путним правцима савјетује се опрезна вожња, а посједовање зимске опреме законски обавезно.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00.30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00.30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима: Сребреник-Орашје (тунел Орманица), Сарајево-Трново (Крупац), Јајце-Црна Ријека и Ланиште-Кључ.

На граничним пријелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног пријелаза Брчко-Гуња, саопћено је из БИХАМК-а.