Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Милорад Додик упутили су телеграме саучешћа предсједнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердоану поводом страдања грађана у земљотресу који је погодио ту земљу.

“Ваша екселенцијо, искрено суосјећамо с Вама и вашим народом у овим тешким тренуцима. Ви, ваш народ и породице настрадалих примите изразе најдубљег саучешћа, уиме Предсједништва Босне и Херцеговине и у моје лично име. Свима вама желимо да нађете снагу и превазиђете посљедице ове природне непогоде, а повријеђеним грађанима желимо брз и успјешан опоравак”, наводи се у телеграму саучешћа предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Жељка Комшића.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић у телеграму турском предсједнику Ердоану наводи како је вијест о трагичном земљотресу у Турској у нашој земљи примљена с великом тугом.

“У нашим молитвама и мислима смо с турским народом. Вама, турском народу, а посебно породицама страдалих, изражавам најискреније саучешће, а повријеђенима желим што бржи опоравак”, каже се у телеграму саучешћа Шефика Џаферовића, саопштено је из Предсједништва Босне и Херцеговине.

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик такође је упутио је саучешће предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердоану.

“С великим жаљењем и тугом примили смо вијест о земљотресу који је погодио вашу земљу, а у којем је страдао велики број људи. Молим Вас да породицама погинулих пренесете изразе искреног саучешћа, а повријеђеним жеље за што бржи опоравак. Надам се да ће посљедице ове природне непогоде бити брзо саниране. Оно што остаје трајна и тужна посљедица јесу изгубљени људски животи који се никада не могу надокнадити”, наводи се у телеграму Додика.

Епицентар потреса јачине 6,8 степени по Рихтеру је регистрован у петак у 20.55 сати по локалном времену, у мјесту Сиврице, недалеко од града Елазига, у близини границе са Сиријом. Земљотрес се осјетио и у околним градовима Адана, Хатај и Османије, те на подручју сјеверних дијелова Сирије и Ирака.