Планом активности за наступ фудбалске „А“ репрезентације Босне и Херцеговине у баражу чланови стручног штаба су и протекли викенд провели на путу.

У плану је била посјета седморици играча и тај дио посла је успјешно завршен, што је потврдио Славен Муса, један од помоћника селектора Душка Бајевића.

„Све смо обишли и супер смо задовољни обављеним послом. Презентирали смо играчима оно што ће се од њих тражити кад стигну на окупљање а њихове реакције су заиста сјајне. Сви су жељни игре и доказивања, те са посебним мотивом ишчекују наступ у плej-офу. Играчи су одушевљени оваквим начином комуникације, а и за нас је пуно боље кад их можемо лично посјетити и разговарати. Било је напорно, обишли смо Загреб, Милано, Фиренцу, Ријеку али је вриједило јер смо видјели фантастичне реакције наших репрезентативаца кад смо их упознали са нашим начином рада и размишљања. Додатно смо охрабрени, након разговора са Крунићем, могућношћу његовог опоравка до утакмице баража. Имамо доста информација и све ће то бити садржано у извјештају који ћемо презентирати селектору на наредном састанку“, рекао је Муса.

У извјештају ће се наћи и детаљи везани за активности Аднана Чустовића чији задатак протеклог викенда је укључивао праћење наступа Ермедина Демировића и Мирослава Стевановића.

Поред чланова стручног штаба, и секретар стручног штаба Дарко Лјубојевић има много обавеза.

„Као што смо најавили, наш главни циљ је пласман на ЕУРО 2020. Све активности су у овом тренутку усмјерене на конкретне сегменте, односно пружање логистичке подршке како би посјете играчима прошле без компликација. Ове припремне активности за утакмице баража иду у два правца. Један је да тако кажем, чисто фудбалски, гдје анализирамо противнике и њихове играче, наравно посебан фокус је на нашим фудбалерима, а други правац представља све оне техничке детаље које је неопходно припремити да би се ово прво реализовало“, казао је Лјубојевић.

Фудбалска репрезентација БиХ полуфинале баража за пласман на ЕУРО 2020 играт ће 26. марта на стадиону ”Билино поље” у Зеници против Сјеверне Ирске. Уколико побиједи пет дана послије на истом стадиону, у утакмици одлуке ко ће бити учесник континенталног шампионата, састат ће се са Републиком Ирском или Словачком.