За пет особа ухапшених у акцији „Кавез“, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, данас је одређен једномјесечни притвор, потврђено је из Окружног суда у Бањој Луци.

Ради се о Сави Чолићу (1988.), Драгану Наранчићу (1993.), Лори Глушици (1999.) и Радовану Станковићу (1971.) из Бање Луке те Винку Ђурићу (1988.) из Добоја.

Они су, од аугуста 2019. до фебруара ове године, посредовали у продаји и куповини опојне дроге те неовлаштено стављали у промет хероин, марихуану, спид и друге супстанце, корисницима на подручју града Бањалуке.

Лишени су слободе у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, те полицијских управа Бања Лука, Зворник, Добој и Бијељина.

Тужилац Окружног тужилаштва у Бањој Луци ставио је приједлог за одређивање мјере притвора због опасности од бјекства, постојања основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.