“Има један свијет” назив је прве самосталне изложбе слика младе Бугојанке, умјетнице Азре Хамзић која је отворена вечерас у Центру за културу Мостар.

Изложба је дио недавно започетог циклуса “Требао ми је неки нови почетак”, којег мостарски Центар за културу организира у вељачи и ожујку, а тијеком којег ће се представити сликари аматери, особе које се сликарством баве из љубави, али само као хобијем.

На изложби је представљено 21 дјело рађено у техници акрил на платну на којима су приказани различити мотиви.

“Цијелу колекцију изложених фотографија веже плава и златна боја, а мотиви и технике су различите. Приказано је пар геометријских и реалистичних слика, а већина осталих слика су апстракције. Апстракција није само просута боја, већ сваки потез кистом и свака боја ту је намјерно, и говори нешто”, истакнула је ауторица изложбе.

Додала је како је већина слика рађена техником акрил на платну, а на једној слици је кориштен папир и водене боје.

Лјубав према сликању, каже ауторица, почела је прије три године, сасвим случајно.

“Лјубав према сликању и умјетности увијек је била присутна. Међутим, оно што је мени било тешко је направити први корак, одважити се. Гријешила сам пуно, било је пуно слика с којима нисам била задовољна, али кроз рад и вјежбу, све се може. Поручила би свима који имају жељу за било којим креативним радом, да се одваже те да буду упорни и вјежбају”, поручила је Хамзић.

Азра Хамзић рођена је 1981. године у Бугојну. По занимању је дипломирани правник. Такођер је и судски тумач за њемачки језик. Сликањем и креативним радом активно се бави од 2016. године. У свом раду се користи акрилним бојама као и другим материјалима, а умјетнички израз проналази, највећим дијелом, сликајући апстракције.

Ово је Азрина прва самостална изложба.

Вечерашња изложба друга је у оквиру споменутога циклуса, којим ће се мостарској ликовној публици у наредна два мјесеца по први пут представити осам заљубљеника у сликарство.