Студенти мостарског Свеучилишта припремили су занимљиву хуманитарну акцију заједно са Удружењем “Ведри осмијех”, које води бригу о особама са потешкоћама у развоју. На богатом штанду продавале су се посластице и разноврсна пецива. Сва средства бит ће усмјерена Удружењу “Ведри осмијех”, а акција ће бити настављена сутра.

Асистент на Студију социјалног рада Маријан Тустоња је рекао да је акција успјешна и да је одазив људи велики, као и да је видан напредак у интеграцији дјеце са потешкоћама у развоју у друштво.

МАРИЈАН ТУСТОЊА, асистент на Студију социјалног рада, СУМ

“Када говоримо о интеграцији особа са инвалидитетом и дјеце са потешкоћама у развоју видимо помак, али када говоримо о поређењу са 10-ак година уназад. Прије су се родитељи дјеце са потешкоћама у развоју плашили излазака у јавност. Сада срећемо ту дјецу да се играју са дјецом без потешкоћа и то је дидан значај у интеграцији у друштво”, рекао је Тустоња.

Тустоња је додао да је циљ акције прикупити финансијску помоћ удрузи, али прије свега указати да у друштву постоје особе са потешкоћама у развоју.