Градоначелник Зенице Фуад Касумовић позвао је све вијећнике Градског вијећа Зеница на састанак у понедјељак,ради постизања договора о Приједлогу Буџета Града.

У писму свим вијећницима, Касумовић их позива на састанак у понедјељајк, да ” у најискренијој намјери да спријечи несагледиве штетне посљедице које већ трпе грађани Зенице, усљед потпуне финансијске блокаде Града Зеница, узроковане недоношењем Одлуке о привременом финансирању, ради постизања договора о Приједлогу Буџета Града Зеница за 2020. годину и припадајућег приједлога одлуке о извршавању истог буџета.

Касумовић је замолио вијећнике да овај позив схвате озбиљно и да му приступе о крајње одговорно, посебно имајући у виду најосјетљивије категорије грађана, које чине социјално угрожена и болесна лица, породиље, борачка популација, студенти и други, а који ни из којих разлога не би смјели трпити било какве опструкције у уживању својих права усљед политичких наслагања.

“У том смислу, такођер, смо свако у својој надлежности заједнички одговорни за нормално функционисање Града Зеница као јединице локалне
самоуправе и несметано одвијање живота и рада наших суграђана. Притом, овом приликом нарочито скрећем пажњу и на потребу спречавања ризика од наступања социјалних немира и тиме очувања реда и мира, који би могли бити нарушени због овакве незавидне актуелне ситуације, сматрајући да то никоме не би било у интересу, а понајмање грађанима овог града, чије смо најбоље интересе дужни чувати.