У Бриселу данас и сутра се одржава Европска парламентарна седмица 2020.

Замјеница предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Борјана Кришто ће, на позив предсједника Европског парламента Давида Сасолија и предсједника Хрватског сабора Гордана Јандроковића, представљати нашу земљу.

На том скупу на високом нивоу, парламентарци из држава Европске уније водит ће расправу о економским, буџетским и социјалним питањима, као и о заштити околине и борби против климатских промјена.

Скуп се састоји од Европске полугодишње конференције и Интерпарламентарне конференције о стабилности, економској координацији и управи у Европској унији (ЕУ).

Како организатори најављују, обје конференције бит ће прилика да парламентарци размијене информације и најбоље праксе у провођењу Фискалног уговора о стабилности, координацији и управи у економској и монетарној унији.

Истовремено, циљ Европске парламентарне седмице бит ће јачање сарадње између Европског парламента и парламената држава чланица и држава у претприступном процесу за чланство у ЕУ, саопћено је из Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ.