Замјеница предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Борјана Кришто учествује у раду Европске парламентарне седмице 2020 у Бриселу, чији је циљ јачање сарадње између Европског парламента и парламената држава чланица и држава у претприступном процесу за чланство у Европској унији.

На овом скупу на високом нивоу, парламентарци расправљају о економским, буџетским и социјалним питањима, као и о борби против климатских промјена и заштити околиша.

Замјеница предсједавајућег Представничког дома ПСБиХ Борјана Кришто учествовала је на пленарној сесији „Ширење и управљање европодручјем: Шта даље?“, на којој се расправљало о различитим могућностима проширења Европске монетарне уније, као и о важности осигурања позитивних трендова кроз одржавање ниске стопе инфлације, стабилног девизног курса, буџетског баланса и смањења јавног дуга за земље које у блиској будућности намјеравају приступити ЕМУ.

Кришто је учествовала и у раду Одбора за запошљавање и социјална питања, приликом којег су размијењена мишљења и информације кроз сесију „Гаранције за европско дијете као алат за борбу против сиромаштва“ и кроз сесију „Европска минимална плата“.

Током првог дана конференције Кришто је разговарала са посланицом из Републике Хрватске у Европском парламенту Жељаном Зовко.

На маргинама конференције Европског парламентарног тједна 2020 Кришто се такође сусрела и са потпредсједницом Европске комисије задуженом за демократију и демографију Дубравком Шуицом, те са потпредсједником Владе Републике Хрватске и министром финансија у Влади Републике Хрватске Здравком Марићем.

Кришто је у разговорима још једном нагласила опредијељеност Босне и Херцеговине ка европским интеграцијама, те истакла како је, упркос свим изазовима, процес проширења ЕУ прилика да се у Босни и Херцеговини осигура једнакоправност конститутивних народа, демократија и владавина права, те стабилност и економски раст.